Een innerlijke reis waarbij je, zelfs zonder ernaar te zoeken, stopt bij de levensepisodes die in verschillende delen van ons lichaam zijn vastgelegd, dat is wat Varela’s CT ook biedt, een liefdevolle aanraking die de gezondheid bevordert en een deur opent naar een uitgebreidere ervaring en bewustzijn. Een aanrakingsmeditatie waarbij de persoon de polsslag neemt van het mysterie dat in hemzelf besloten ligt.

In Varela’s Conscious Touch worden verschillende manieren van aanraken gecombineerd om later op te lossen voor de aangeboren en intuïtieve wijsheid van de handen, die op elk moment waarnemen waar en op welke manier ze de huid moeten benaderen: zacht, intens, stil, strelen, zwaaien, vibreren , glijdend, stoppend, met de top van een vinger…

De aanwezigheid van de adem begeleidt elke beweging en van daaruit ontstaat een ontspannen vertrouwen om naar binnen te kunnen kijken. Allereerst gaat het om Diep luisteren in het NU, met een open Hart

Kenmerken van Varela’s CT:

  1. **Lange strijkbewegingen:** De masseuse gebruikt lange, vloeiende strijkbewegingen die het hele lichaam bedekken. Dit helpt bij het creëren van een gevoel van continuïteit en ontspanning.
  2. **Gecombineerde technieken:** Varela’s CT combineert elementen van Californisch  massage( Esalen), Zweedse massage, Lomi lomi, Deep tissue, en andere massagestijlen. Dit maakt het tot een unieke en gevarieerde ervaring die je nergens anders kan vinden.
  3. **Zachte aanraking:** Hoewel er soms diepe druktechnieken kunnen worden toegepast, wordt over het algemeen zachte tot gemiddelde druk toegepast. Het doel is om ontspanning te bevorderen in plaats van spierkracht te benadrukken.
  4. **Aandacht voor het hele lichaam:** In de Varela’s CT wordt het hele lichaam gemasseerd, inclusief ledematen en gewrichten. Dit bevordert een gevoel van algehele balans. (Geen lingam/yoni)
  5. **Gebruik van olie:** Massageolie wordt rijkelijk gebruikt om soepele bewegingen mogelijk te maken en de huid te hydrateren.
  6. **Energie en verbondenheid:** Naast fysieke ontspanning richt  de Varela’s CT zich op het bevorderen van een dieper gevoel van verbondenheid tussen lichaam en geest.

De Varela’s CT wordt  beschouwd als een therapeutische en ontspannende ervaring die kan helpen bij het verminderen van stress, het vrijmaken van spanningen en het bevorderen van een gevoel van welzijn. 

Prijs : €100 voor 1,5u (met douche en gesprek)