DE METHODOLOGIE

Bij Varela’s Secret en zijn unieke mix van oude en moderne wijsheid over tantra, biedt een basis voor individuen om Tantra te gebruiken als een kompas om een ​​goed leven te leiden.  De sessies gaan over thuiskomen bij jezelf met belichaming en empowerment.  

Het is belangrijk op te merken dat elke tantrische massagetherapeut verschillende methodologieën heeft, afhankelijk van de school of technieken die ze hebben geleerd.

Een van de methoden van Tantra en Bodywork die bij Varela’s Secret wordt gebruikt, is een mix van verschillende tantrische stijlen die de masseuses heb aangeleerd in de loop van  de jaren. (Oude tantra; moderne tantra)

Voorbeeld:

Ayurveda drukpunt-technieken gecombineerd met lichaam, genitale exploratie, het gebruik van specifieke aanrakingen, is slechts een van de vele methoden die we aanbieden op basis van Tantra en bodywork 

Ayurveda is een medische behandeling met historische wortels vanuit India. De gemoderniseerde praktijk is een vorm van complementaire of alternatieve geneeskunde.

Moderne tantra en oude tantra

Er is een verschil tussen moderne tantra en oude tantra, met betrekking tot hun praktijken, doelstellingen en interpretaties. Hier zijn enkele belangrijke verschillen:

1. Historische context:

  • Oude Tantra: Tantra is een oude spirituele traditie die teruggaat tot duizenden jaren geleden in India. Oorspronkelijk was tantra sterk verankerd in spirituele en religieuze praktijken en had het als doel verlichting en spirituele groei te bereiken door middel van rituelen, meditatie en yoga.
  • Moderne Tantra: Moderne tantra verwijst meestal naar een hedendaagse interpretatie van de traditionele tantra. Het is vaak minder gericht op religieuze of spirituele doelen en meer op zelfexpressie, persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van intieme relaties

2. Doelen:

  • Oude Tantra: De oude tantra had als voornaamste doel spirituele groei en verlichting te bereiken door het beheersen van lichaam en geest. Het omvatte complexe rituelen en meditatieve praktijken.
  • Moderne Tantra: Moderne tantra richt zich vaak op het vergroten van bewustzijn, genot en verbinding in intieme relaties. Het kan betrekking hebben op seksualiteit, maar ook op emotionele en spirituele aspecten van relaties.

3. Seksualiteit:

  • Oude Tantra: In oude tantra waren seksuele praktijken vaak onderdeel van rituelen, maar ze werden benaderd met een diepe spirituele en symbolische betekenis. Seksualiteit werd gezien als een middel om goddelijke eenheid te bereiken.
  • Moderne Tantra: Moderne tantra legt soms meer nadruk op seksuele aspecten en kan seksuele technieken en oefeningen bevatten om de intimiteit en het plezier in relaties te vergroten. Het is echter belangrijk op te merken dat moderne tantra sterk kan variëren en niet altijd seksueel van aard is.

Het is cruciaal om te begrijpen dat moderne tantra een brede en diverse term is, en verschillende mensen en leraren kunnen verschillende benaderingen volgen. Sommigen kunnen zich meer richten op de spirituele aspecten, terwijl anderen zich meer richten op het verbeteren van intieme relaties. Wat belangrijk is, is dat welke vorm van tantra je ook kiest om te verkennen, het moet worden beoefend met respect voor de eigen grenzen en comfortniveaus, evenals die van je partner.